חישוב כמות המנה במתן פלאג'יל לפעוט

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

21/08/2012 | 23:30 | מאת: שלומית

בני בן שנה ושלושה חודשים קיבל את התרופה פלאג'יל בעקבות המצאות טפיל במעי. משקלו כ 10 ק"ג והרופא הנחה אותי לתת לו מנה של 2.5 CC שלוש פעמים ביום. על פי ההסבר שלו (15 מ"ג לכל ק"ג משקל הגוף חלקי מספר הימים חלקי 3 פעמים ביום) לא הצלחתי להבין איך הגיע לכמות זו. אני רוצה לוודא האם זו הכמות שאני צריכה לתת לו או שמא הרופא טעה. אודה מאד על תשובתכם

שלומית שלום, טיפול תרופתי בילדים נקבע עפ"י רוב לפי משקל הילד. נקבעת מנה יומית (במקרה זה 15 מ"ג לכל קילוגרם משקל ליום), ואותה מחלקים למס' מנות ביום. המינון של 2.5 מ"ל* 3 פעמים ביום הוא מעט גבוה מהמינון של 15 מ"ג/ק"ג/יום, אך זה עדיין לא אומר שהרופא טעה, מכיוון שצריך לקחת בחשבון את חומרת הבעיה ואת אורך הטיפול. פני שוב אל הרופא ווודאי איתו את המינון. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות