לרוקחת שני כרמי שלום רב,

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

15/10/2011 | 10:01 | מאת: אירנה

ברצוני לציין בפנייך את תוכנית הבוקר עם אברי גלעד. בתוכנית התארח פרופסור מומחה שציין במפורש כי הפורמולה החדשה של האלטרוקסין מזיקה לנשים בהריון, הוא אמר את המילים-"נזק בלתי הפיך"!!! כמו כן ציינו שם שמצאו שהתרופה פוגעת במערכת העיכול והיא אסורה בהחלט למי שסובל מבעיות מערכת העיכול כמו לחולי אולכוס. וכל זה בנוסף לתופעות לוואי קשות אחרות. אני לא מבינה איך יכול להיות שאת ממשיכה בכל זאת להמליץ לאנשים להמשיך ולקחת תרופה?

15/10/2011 | 19:11 | מאת: שני כרמי

אירנה שלום. אני חוששת שחל כאן בלבול כלשהו. אני מעולם לא המלצתי בפורום זה לאף אדם ליטול תרופת מרשם ואף, אין זאת בסמכותי. רק רופא מוסמך יכול להורות לכל אדם על נטילת תרופות מרשם או על הפסקת הנטילה. כל שביכולתי לעשות הוא להביא לידיעת הפונים לפורום זה את ההמלצות הניתנות בסמוך לכל תרופה ומאושרות ע"י משרד הבריאות. אני חוששת שאת מוציאה קצפך בפורום הלא-מתאים ואם יש לך תלונות לגבי שימוש בתרופה זו או אחרת, רצוי שתפני אותן לרופאייך, ולמנהליהם בקופות החולים ובמשרד הבריאות.

15/10/2011 | 20:38 | מאת: אירנה

לא התכוונתי לכעס עלייך.חלילה לי.אני רק רציתי שיהיה ברור שהטענה שהשינוי "רק" בחומרים הבלתי פעילים, אינו שינוי זניח כלל וכלל והוא כנראה בעל משמעות גדולה הרבה מעבר למה שהיצרן מודה.עובדה שתלונות דומות היו גם בשתי המדינות האחרות בהן שווק ההרכב החדש,דנמארק וניו-זילנד. גם הרופאים מבינים היום שלא מדובר בשינוי קטן שניתן לפתור אותו בעזרת העלאת המינון בלבד אלא שיש פה בעיה רצינית וגדולה הרבה יותר.

מנהל פורום תרופות ורוקחות