ROWATINEX 50 בהריון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

20/08/2012 | 09:59 | מאת: שמר

שלום רב! קיבלתי מרופאת המשפחה ROWATINEX 50 3 פעמים ביום בעקבות כאב במתן שתן (במקביל ביצעתי בדיקת שתן ע"פ הנחייתה-עדיין אין תשובות). קיים סיכוי שאני בהריון, האם נטילת התרופה הנ"ל עלולה לגרום נזק? אודה על תשובתכם המהירה!

20/08/2012 | 11:29 | מאת: שני כרמי

שלום. לפי הספרות הרפואית לא נמצא ששימוש ברוואטינקס מעלה את הסיכון למומים בעובר, אך ההמלצה היא להימנע מנטילת הקפסולות בשליש הראשון להריון (כנראה, בגלל חוסר במידע מהימן לגבי בטיחות התכשיר בהריון). אם את חושדת שאת בהריון, עדיף ליידע את הרופאה ולהתייעץ איתה לגבי מעבר לתרופה אחרת. לבריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות