אופטלגין

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

19/08/2012 | 10:24 | מאת: רוני

שלום. אני לא בולעת כדורים, ומזה שנים לוקחת אופטלגין נוזלי ללא תופעות לוואי מיוחדות. האם בעקבות המקרים האחרונים- של אשפוז עם תופעות לוואי קשות בעקבות שימוש באופטלגין- עליי להפסיק מיידית את השימוש בתרופה, או שאם עד עכשיו נטלתי אותה ללא תופעות לוואי אני יכולה להשתמש בה ללא חשש? תודה, רוני.

19/08/2012 | 11:51 | מאת: שני כרמי

רוני שלום. לתרופה אופטלגין (DIPYRONE) תיתכנה תופעות לוואי קשות, אך הן נדירות. התרופה אופטלגין לא מיועדת לשימוש ממושך, שכן שימוש שכזה מעלה את הסיכון לתופעות הלוואי הקשות . לכל תרופה תיתכנה תופעות לוואי ובכל תרופה יש לעשות שימוש זהיר ולפי ההוראות. תופעות הלוואי הקשות של אופטלגין הן בלתי צפויות, באנשים בריאים בדרך-כלל, ולכן אף אחד לא יוכל להבטיח לך נטילה נטולת תופעות לוואי. קראי היטב את העלון לצרכן הנלווה לתרופה, כך שתוכלי לזהות את סימני תופעות הלוואי, אם יופיעו ובכל מקרה, עשי בתרופה רק את השימוש המינימלי ההכרחי. לבריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות