לוקחת אמוקסיקלב והשיניים משחירות - מה זה אומר?

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

17/08/2012 | 01:37 | מאת: שיניים מושחרות

שלום, אני נפלתי לפני שבוע, הפצע הזדהם והרופאה החליטה לתת לי אנטיביוטיקה "אמוקסיקלב" 875 מ"ל פעמיים ביום. היום זה היום הרביעי שאני לוקחת את האנטיביוטיקה ואני מבחינה שהשיניים שלי משחירות. לא משנה כמה אני מצחצחת אותן, הכתמים לא יורדים. מה זה אומר? האם ניתן להחליף אנטיביוטיקה (לאוגמנטין למשל) באמצע הטיפול? שאלה נוספת אני ובעלי מנסים להיכנס להריון, האם כדאי להפסיק עד שאסיים את האמוקסיקלב? כלומר האם אמוקסיקלב עלול לגרום למומים בעובר? ושאלה

17/08/2012 | 15:31 | מאת: שני כרמי

שלום. במקרים נדירים, נטילת האנטיביוטיקה אמוקסיקלב, יכולה לגרום לשינויים בצבע השיניים. זו תופעת לוואי מוכרת אך לא שכיחה. עלייך ליידע את הרופאה שרשמה לך את האנטיביוטיקה אודות התופעה. תוכלי לנסות לשפר את המצב ע"י צחצוח יסודי ואם לא די בכך, תוכלי לנסות ניקוי אצל שיננית עם סיום הטיפול התרופתי. לגבי שינוי הטיפול התרופתי- התייעצי עם הרופאה. לגבי ההריון- התרופה אמוקסיקלב מותרת לשימוש בהריון. לבריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות