גב תפוס

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

15/08/2012 | 11:52 | מאת: דנה רז

אני נמצאת בהריון בשבוע 34. נתפס לי הצד השמאלי ויש לי כאבים. האם מותר לי לקחת טרמדקס פלאשטב? תודה מראש, דנה.

15/08/2012 | 13:25 | מאת: שני כרמי

דנה שלום. לפי העלון לצרכן הנלווה לתרופה טרמדקס פלאשטבס, אסור לנשים בהריון ליטול את התרופה. לפי הספרות המקצועית הבינלאומית, טרמדול (החומר הפעיל בתרופה טרמדקס) משויך לקטגוריה C בדירוג בטיחות התרופות בהריון, לפיכך יש לעשות בו שימוש רק במקרים בהם ההכרח הרפואי עולה על הסיכון האפשרי שעלול לגרום לעובר. לסיכום- זו תרופת מרשם ורק רופא יכול להורות לך על השימוש בה. חשוב שהרופא יתייחס לעניין היותך בהריון. הייתי מנסה תחילה להשתמש במשככי כאבים הנחשבים בטוחים יותר בהריון, כגון- אקמול/דקסמול או אופטלגין. תרגישי טוב.

מנהל פורום תרופות ורוקחות