שאלה בנוגע לחיסון וירוס הפפילומה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

12/08/2012 | 09:26 | מאת: ענבל

שלום, לקחתי את החיסון הראשון מבין 3 החיסונים של הוירוס.בשל נסיעה לחו"ל פיספסתי את החיסון השני (לאחר חודש) כשבאתי לקחת את המרשם לחיסון השני אמרו לי שעבר התוקף ועליי לגשת לרופאה. האם אני צריכה לקחת את החיסון הראשון שוב? או שאפשר לעבור לחיסון השני והשלישי? רופאת הנשים שלי לא יודעת.... אשמח לעזרה, תודה

12/08/2012 | 13:46 | מאת: שני כרמי

ענבל שלום. החיסון הוא אותו החיסון כל פעם, פשוט ניתן ב-3 מנות. המרשם של קופת החולים מוגבל בטווח תאריכים ואם הטווח חלף את פשוט צריכה לבקש מהרופאה שלך להדפיס לך מרשם חדש. החיסון צריך להינתן בפעם השנייה כחודשיים לאחר הראשונה, ובפעם השלישית כ-6 חודשים לאחר הפעם הראשונה. תזוזה של מספר ימים קדימה או אחורה, לא אמורה לשנות מהותית את יעילות החיסון. המשיכי בחיסונים כמתוכנן. לבריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות