ויטמין B12

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

24/07/2012 | 22:08 | מאת: אסף 28

שלום שמי אסף אני בן 28 היתי עושה הרבה דיאטות משוגעות והרגשתי שאני הורס את הגוף שלי. כיום אני אוכל נכו ואני לוקח ויטמין B12 כל יום כדור מציצה אחד מתחת ללשון. רציתי לדעת אם עודף ויטמין B12 מסוכן לגוף?

25/07/2012 | 11:25 | מאת: ליאת איבגי

אסף שלום, לא מצאתי דיווחים על רעילות של ויטמין B12, אך ככל שמינונים הם גבוהים יותר, הסיכון לתופעות לוואי עולה. בכל מקרה, כדאי לעשות בדיקת דם ולבדוק איפה אתה עומד: אם אתה בטווח הגבוה של הנורמה, אתה יכול לרדת לכדור פעם בחודש, כדי לשמור על המאגרים שבגופך. במצב כזה אין הצדקה לקחת כדור כל יום. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות