אתופן 400

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

21/07/2012 | 12:52 | מאת: אודי

אני חולה בפסוריאזיס קשה וגם בדלקת מפרקים - פסוריאזיס ארטריטיס. כעת אני לוקח יומירה (Humira) עדיין יש דלקת קשה ואני לוקח כבר 3 חודשים אתופן 400. שאלה : האים אתופן יכול להזיק לי?? כי אני לוקח אותו הרבה זמן .

21/07/2012 | 12:59 | מאת: אודי

שכחתי לציין.. המינון שאני לוקח כדור אחד ליום... תודה...

21/07/2012 | 20:17 | מאת: ליאת איבגי

אודי שלום, כשמדובר בדלקות מפרקים יש לעיתים צורך בטיפול ממושך בנוגדי דלקת כמו אתופן וזה מקובל. טיפול ממושך עלול להגביר את הסיכון לתופעות לוואי. סיכון זה תלוי לא רק במשך הטיפול אלא גם במצבים רפואיים נלווים, בגיל המטופל, עישון, נטילת סטרואידים במקביל ועוד. בספרות מתייחסים לניטור תופות לוואי רק אחרי חצי שנה של טיפול ממושך (ספירת דם, לחץ דם, תפקודי כבד ונוכחות דם סמוי בצואה) ואתה עדיין לא שם. כמו כן המינון היומי שאתה נוטל הוא נמוך. הומירה אמורה להראות אפקט תוך כ-12 שב' ולכן כדאי להתייעץ עם הרופא לגבי הצלחת הטיפול וכן לגבי הצורך בהמשך טיפול אנטידלקתי. חשוב להקפיד ליטול את האתופן אחרי ארוחה. שבוע טוב, ליאת

21/07/2012 | 21:21 | מאת: אודי

מנהל פורום תרופות ורוקחות