אומפרדקס

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

15/07/2012 | 22:47 | מאת: נילי

יש לי כל הזמן ליחה בגרון בגלל חומצה שנגרמת מבקע סרעפתי. זה לא מפריע לי ואין לי שום תחושה של כאב או צרבת האם אפשר לא לקחת את התרופה שיתכן ובעתיד יכול להחריף המצב לכדי התפתחות משהו לא טוב או אפשר לשפר על ידי תזונה נכונה במקום הוא פרדוקס תודה נילי

16/07/2012 | 16:21 | מאת: ליאת איבגי

נילי שלום, אמצעים לא תרופתיים להפחתת החזר וושטי של חומצה (רפלוקס) הם: אכילת מנות קטנות, המנעות מ: שוקולד, קפאין,מזון שמן, עישון ואלכוהול. ירידה במשקל גם יכולה לעזור, וכן כדאי לחכות שעתיים אחרי ארוחה לפני שהולכים לישון. מכיוון שנוכחות חומצה בוושט לאורך זמן אינה רצויה, אולי כן כדאי לשקול טיפול רפואי. התייעצי עם רופאך ושתפי אותו בחששות שלך, ביחד תוכלו להגיע להחלטה שקולה ונכונה. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות