אלנדרונט

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

15/07/2012 | 19:09 | מאת: בונבון

נירשם לי אלדרונט 70 מ"ג. 1. למה כה חשוב לקחת אותה בעמידה/ישיבה? 2. אלו נזקים יכולים להגרם למי ששוכב/מתכופף בתוך חצי השעה מלקיחת התרופה? 3. האם האלדרונט מהווה תשובה גנרית לפוסלן? 4. האם לאלדרונט יש תופעות לוואי שאין לפוסלן? 5. האם הפוסלן בסל הבריאות?

15/07/2012 | 19:24 | מאת: ליאת איבגי

שלום רב, אלנדרונט חשוב לקחת בעמידה/ ישיבה מכיוון שאם התרופה "מתעכבת" בדרך לקיבה היא יכולה לגרום לגירוי בוושט ולעיתים אף לדלקת. מסיבה זו גם חשוב לבלוע את הכדור עם כוס מים מלאה. האלנדרונט היא חלופה גנרית של הפוסלן ולכן אין לה תופעות לוואי שאין לפוסלן (אלא אם כן יש רגישות לחומרי העזר הלא פעילים בטבליה, שיכולים להיות שונים בין הגנריקות). הפוסלן היא בסל הבריאות, אך קופות החולים רשאיות לבחור את הגנריקה המועדפת עליהן . ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות