כדורי ליטיום

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

21/06/2012 | 07:50 | מאת: גלי

אימי לוקחת עקב מאניה דיפרסיה כדורי ליטיום .כרגע גילתה שזה פוגע לה בכליות ורוצה להפסיק עם נטילתם.אנו כמשפחה חוששים שזה יפר את האיזון הכימי במוח.איזה כדור תחליפי אתה ממליץ ומה תהיה השפעת הפסקת הכדור

21/06/2012 | 10:09 | מאת: שני כרמי

גלי שלום. במקרה של חשש אמיתי לפגיעה בתפקוד הכליות יש בהחלט מקום לשקול מחדש את נחיצות הטיפול בליתיום ואת הפסקת נטילתו. השיקול צריך להיעשות ע"י רופא מומחה המכיר את מצבה של אמך. אם יחליט על הפסקת נטילת ליתיום, וודאי ימליץ על טיפול חלופי מתאים. אין טיפול אחד שטוב לכל המטופלים. לכל אדם רכיבי מחלה שונים המחייבים התייחסות שונה. לבריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות