אומפרה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

17/06/2012 | 00:47 | מאת: שואלת

שלום רב בגלל רפלוקס אני לוקחת אומפרדקס. לפני כמה ימים באתי לבית המרקחת של קופת חולים לקחת את המרשם, ואמרו לי שאין אומפרדקס, ונתנו לי במקום זה תרופה שנקראת אומפרה. בדקתי וראיתי שאכן המרכיב הפעיל בשתי התרופות זהה. אבל ראיתי שאומפרה מכילה גם חומר שנקרא quinoline yellow. בדקתי באינטרנט והבנתי שזה סוג של צבע מאכל. האם זה לא מסוכן? ולמה שמים אותו בתרופה? אודה על תשובתך כי אני חוששת.

17/06/2012 | 10:49 | מאת: שני כרמי

שלום. כל תכולתן של כל התרופות המאושרות בארץ, נבדקת ע"י משרד הבריאות ומאושרת על ידו. אם הרשויות היו סבורות שמדובר ברכיבים מזיקים, לא היו צריכות לאשרם. ברבות מן התרופות מוסיפים צבעי מאכל שמטרתם היא בידול הצבע שלהן לצורך זיהוי קל יותר ע"י המשתמשים וכן, לצורכי זכויות היצרנים. לבריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות