ורמוקס

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

13/06/2012 | 00:17 | מאת: אור

שלום, מותר לקחת ורמוקס בהריון? לקחתי כדור ועכשיו אני בחשד שאני בהריון, יש סיכון לעובר?

13/06/2012 | 11:01 | מאת: שני כרמי

אור שלום. באופן עקרוני, התרופה ורמוקס (MEBENDAZOLE) מותרת לשימוש בהריון ואף מומלצת, במקרים של זיהומים פרזיטיים שעשויים לפגוע באם או בעובר. קיים חשש מסוים לגבי נטילת התרופה בשליש הראשון להריון, בגלל אפשרות לעליה קטנה בסיכון לפגיעה בעובר. לכן, בשליש הראשון עדיף להימנע מנטילת התרופה. בכל מקרה, נטילה של כדור אחד, לא אמורה להעלות את הסיכון לעובר באופן משמעותי. תרגישי טוב.

מנהל פורום תרופות ורוקחות