פרדניזון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

09/06/2012 | 11:06 | מאת: דניאל

בעקבות הופעת פריחה מגרדת בגוף עקב חשיפה לשמש קיבלתי למשך חמישה ימים 60 מ"ג ליום פרדניזון ובנוסף טלפסט 180 מ"ג פעם ביום לשבועיים.אמנם הגרדת פחתה משמעותית אך אני לא מצליחה לישון. בנוסף, עד גיל 13 סבלתי מרגישות לשמש ובגיל זה פסק וכעת בגיל 43 חזר. האם יש סיבה לדאגה? אודה לך על תשובתך המהירה .

09/06/2012 | 22:29 | מאת: שני כרמי

דניאל שלום. אם יש לך חששות למצבך הרפואי- אנא, פנה לרופא שיכול לבדוק אותך. סיבה אפשרית לקושי בשינה היא נטילת הפרדניזון. זו אחת מתופעות הלוואי השכיחות יותר הנגרמות ע"י התרופה. הקפד על נטילת הפרדניזון בבוקר, עם או אחרי הארוחה. תרגיש טוב.

מנהל פורום תרופות ורוקחות