מקלונים לבדיקת רמת חומציות בשתן

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

06/06/2012 | 21:47 | מאת: דב

נתבקשתי ע"י הרופא להכין מקלונים לבדיקה יומית של רמת החומציות בשתן, ניסיתי לחפש באינטרנט, אבל החומר רב ואיני רוצה לטעות, ראיתי באינטרנט כתבות על נייר לקמוס וגם על מקלונים, איני יודע בוודאות מה עלי לרכוש, אודה לתשובתך המקצועית

06/06/2012 | 23:41 | מאת: שני כרמי

דב שלום. עליך לרכוש בדיוק מה שהרופא ביקש- מקלונים לבדיקת pH בשתן. אלו מקלונים שטובלים בשתן וצבע הקוביות הצבעוניות על גביהם משתנה לפי רמת החומציות של השתן. בערכה יש גם סולם ייחוס לפיו אפשר לקבוע את התוצאה. ברר בקופת החולים שלך, אילו מקלונים מספקים. בהצלחה.

07/06/2012 | 00:39 | מאת: דב

אני מבין מדברייך שניתן להשיג את המקלונים בקופת החולים הכללית שלי, האם ידוע לך אם ניתן לקבל זאת דרך רופא המשפחה, או שעלי לקנות זאת בקופת החולים באופן פרטי, אני שואל זאת מהסיבה שאני גמלאי וחי ממשכורת פנסיה, לכן אם זה מוכר בסל התרופות, זה יוזיל לי את ההוצאה הכספית.

מנהל פורום תרופות ורוקחות