אסטו

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

05/06/2012 | 10:48 | מאת: אילנית

שלום רב, אתמול ביקרתי אצל פסיכיאטר לאחר שבתקופה האחרונה אני מרגישה מדוכאת ומתוחה עד כדי אי יכולת להרדם. אני מטופלת באלפרליד אשר מרגיע אותי העלתי את המינוי מ- 0.25 ל- 0.5 ובעזרתו אני מצליחה להרדם (כך אני מאמינה) הפסיכיאטר הוסיף לי את האסטו (צ'יפרלקס) להתחיל לקחת שבוע רבע כדור, שבוע חצי כדור, ושבוע כדור שלם איתו להמשיך במשך חודש ולא להפסיק את האלפרליד, עד שארגיש טוב ואתרגל לאסטו. כאשר קראתי את תופעות הלוואי של כדור האסטו אחת מהן היא הפרעות בשינה ! אמנם אני צריכה לקחת אותו בצהריים ואני הולכת לישון ב2400 וכמובן שאקח אלפרליד. שאלתי היא האם באמת הוא גורם להפרעות שינה ? אודה לך על תשובתך.

05/06/2012 | 12:04 | מאת: שני כרמי

אילנית שלום. הפרעות בשינה הן תופעת לוואי מוכרת של נטילת אסטו (ESCITALOPRAM), אך מופיעות רק בחלק מהמטופלים. במחקרים קליניים שנעשו על התרופה, נמצא שעד 14% מהמטופלים סבלו מהפרעות בשינה. כלומר- לא ניתן לצפות מראש אם גם את תסבלי מתופעה זו. תצטרכי לנסות ולראות. במידה ותופענה תופעות לוואי בלתי נסבלות מצדך, תוכלי לשוב לרופא להתייעצות מחודשת. תרגישי טוב.

מנהל פורום תרופות ורוקחות