זריקת דיפרוספן

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

26/05/2012 | 00:25 | מאת: shimi

שלום, אני אתלט וקיבלתי זריקת דיפרוספן נגד כאבים שהיו לי בשריר. אני לפני תחרות והבנתי שזה גם חומר ממריץ. שאלות: 1. כמה זמן זה נמצא בגוף? 2. כיצד ניתן לדעת האם הזריקה היתה לגיד (מותר) או לשריר (אסור) 3. האם החומר הוא באמת משפר ביצועים? האם הוא ממריץ? תודה, שימי

26/05/2012 | 19:46 | מאת: שני כרמי

שימי שלום. זריקת דיפרוספאן מכילה את הגלוקוקורטיקוסטרואיד - בטמתאזון בשני הרכבים כימיים. אחד מהיר פעולה והשני נועד לתת השפעה ממושכת. לכן, נוכחות התרופה בגוף צפויה להימשך שבועות. עיקר השפעת התרופה היא מקומית באתר ההזרקה, אך כמויות קטנות מהתרופה יגיעו גם לזרם הדם. בכל מקרה, על-פי בדיקת דם לא ניתן לדעת מה הוא אתר ההזרקה. החומר בטמתאזון אינו משפר ביצועים משום שהוא קטבולי באופיו, כלומר גורם לניצול של מאגרי האנרגיה בגוף, כולל חלבונים מהשרירים. בשימוש מקומי במפרקים/גידים/שרירים, לא אמורה להיות לו השפעה כללית רבה על מאגרי האנרגיה בגוף. בהצלחה.

27/05/2012 | 00:21 | מאת: שימי

אבל אצל ספורטאים אירוביים, שיפור ביכולת ניצול מאגרי האנרגיה יכול לשפר ביצועים? האם זה אסור? האם זה יוריד את הכאב שיקיים אצלי? שימי

מנהל פורום תרופות ורוקחות