שימוש בפרדניזון 20 מ"ג

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

22/05/2012 | 18:28 | מאת: חגית

בשל פריחה בעור באזור המרפק בליווי שלפוחיות קיבלתי כדורי פרדניזון 20 מ"ג למשך 4 ימים חברה הפחידה אותי שיש להוריד את הכמות בהדרגה. רציתי לברר האם יש אמת בדבריה, ובכלל לגבי השימוש בכדור

22/05/2012 | 19:10 | מאת: שני כרמי

חגית שלום. רק כאשר נעשה שימוש ממושך בפרדניזון יש צורך בהפחתה הדרגתית של המינון. כאשר השימוש הוא ל-4 ימים, אין בכך צורך. בשימוש קצר התרופה נחשבת בטוחה ויעילה. פירוט מלא תוכלי למצוא בעלון לצרכן הנלווה לתרופה: http://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/Trufot/ShowAlon.asp?tmpPath=/units/pharmacy/trufot/alonim/prednisone_pt_1297325130807.pdf הקפידי ליטול את התרופה עם הארוחות. תרגישי טוב.

מנהל פורום תרופות ורוקחות