כדור להרזיה xenical

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

14/05/2012 | 17:47 | מאת: יהודית

בתי בת ה18 סובלת מעודף משקל ורופאת המשפחה נתנה לה את הכדור קסניקל, האם הוא מומלץ להרזיה,כמובן עם דיאטה בריאה,ספורט. תודה על תשובתכם יהודית

14/05/2012 | 19:05 | מאת: שני כרמי

יהודית שלום. תנאי למתן התרופה קסניקל, הוא שה-BMI של בתך עולה על- 30 (או עולה על 28, בנוסף לגורמי סיכון). קסניקל מונע ספיגת עד 30% מהשומנים הנצרכים במזון ולכן יכול לסייע בניהול דיאטה דלת קלוריות ולירידה במשקל. חשוב ליטול את התרופה בסמוך לארוחות המכילות שומנים ולקיים מעקב רפואי במהלך השימוש בתרופה, כדי לוודא שלא גורמת לנזקים (לכבד, לכליות וכד'). חשוב גם שבתך תצרוך, במקביל לטיפול בקסניקל, גם תוסף תזונה המכיל את הויטמינים מסיסי השומן, שספיגתם מופרעת ע"י התרופה. את התוסף יש ליטול במרחק שעתיים לפחות מנטילת התרופה. בהצלחה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות