אינטראקציה בין פרובין-אמפולה לעירוייברזל דרך הוריד

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

14/05/2012 | 15:03 | מאת: מירי

14/05/2012 | 15:08 | מאת: מירי

אופס...קפץ לי. אמשיך כאן. ל- יוטירוקס(בלוטת התריס) האמנם? בבית מרקחת הייתי צריכה לחתום שאני יודעת שיש אינטרקציה. כבר קיבלתי שתי אמפולות. מה יכול להיגרם לי? תופעות לוואי וכו'. תודה רבה!

14/05/2012 | 18:38 | מאת: שני כרמי

מירי שלום. האינטרקציה בין לבוטירוקסין (יוטירוקס) לבין ברזל, צפויה רק כאשר שני התכשירים ניטלים יחדיו, דרך הפה. במקרה כזה הברזל עלול להפריע לספיגת הלבוטירוקסין ולהפחית מיעילותו. כיוון שאת מקבלת את הברזל דרך הוריד, אין חשש מפני התנגשות. לבריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות