שימוש באנטי היסטמין יחד עם Levofloxacin

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

14/05/2012 | 10:40 | מאת: שבי

שלום, אני בן 44 ונמצא בחו"ל וקיבלתי אנטיביוטיקה מסוג Cravit 500 mg Levofloxacin. כדור אחד ביום בין ארוחות. כתוצאה מזיהום באיבר המין. יש לי (כל חיי) Atopic Dermatitis לפעמים, אני צורך אנטי היסטמין כאשר מגרד לי העור. עכשיו, יתכן מהתרופה ויתכן מהמתח, אני די מתגרד ורוצה לקחת את Loratadine 10 mg האם מותר? האם האנטיביוטיקה יכולה לגרום לגרוד שאני חש? או שזה צרוף מקרים? אני נמצא במקום עם לחות גבוהה ומזיע לא מעט, כך שבדרך כלל הייתי די מושפע בהיבט גרוד.

14/05/2012 | 12:16 | מאת: שני כרמי

שבי שלום. לא צפויה התנגשות בין LEVOFLOXACIN לבין LORATADINE ומותר ליטול אותן במקביל. האנטיביוטיקה LEVOFLOXACIN עלולה לגרום- גרד, פריחה, תופעות עוריות אלרגיות שונות, אך הסבירות לכך אינה גבוהה. באטופיק דרמטיטיס אזורי הגרד והדלקת הם לרוב אופייניים, כך שאתה יכול לנסות ולהבחין האם מדובר באטופיק דרמטיטיס או בתגובה אלרגית לאנטיביוטיקה, גם לפי פיזור הגרד בגוף. אם לא תהיה הטבה במצב הגרד בימים הקרובים, רצוי שתיבדק ע"י רופא. לבריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות