דחוף לגבי נטילת תרופה בתחילת הריון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

09/05/2012 | 17:04 | מאת: גלית

היי שני היום בבוקר עשיתי בדיקת הריון ביתית ויצאה חיובי לאחר יום אחד של איחור במחזור כמובן שלא ידעתי שאני בהריון ולפני כמה ימים לקחתי תרופה נגד מיגרנה שהיא נקראת rizalt 10mg טבליות מסיסות מה הסיכון אני בלחץץץץץץץץ אודה על תשובה מהירה תודה :)

09/05/2012 | 18:53 | מאת: שני כרמי

גלית שלום. התרופה ריזלט (RIZATRIPTAN) משויכת לקטגוריה C בדירוג הסיכון של תרופות בהריון. התרופה לא אסורה בהריון, אך יש לעשות בה שימוש רק אם יש בכך הכרח רפואי ולאחר התייעצות עם רופא. המשמעות עבורך- לא להמשיך בנטילת התרופה עד שתתייעצי עם רופא וליידע את רופא הנשים שלך אודות נטילת התרופה בראשית ההריון. אין די מידע מהימן שנצבר אודות השימוש בתרופה בנשים הרות, שיכול לנבא באופן מדויק מה הוא הסיכון שבנטילתה, אם בכלל. היי רגועה ואם ההריון יימשך, בצעי כל הבדיקות לפי הנדרש. לבריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות