אלטרוקסין החדש

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

10/10/2011 | 12:23 | מאת: סופי

רציתי לדעת האם יש אישור מטעם ה FDA לפורמולה החדשה, והאם הוא בטוח פחות לשימוש (מכיוון שיש לו נטיה להתפורר בפה, ואי אפשר לחצות אותו). כמו כן, מה קורה אם מישהו (ילד למשל) צריך מינון נמוך מהמינימום המיוצר? תודה מראש

10/10/2011 | 14:25 | מאת: שני כרמי

סופי שלום. הגוף הרגולטורי בישראל הוא משרד הבריאות ולא ה-FDA. משרד הבריאות הוא זה שמאשר שיווק תרופות בפורמולציות חדשות, על סמך תיקי רישום שמגישות לו חברות התרופות. אם משרד הבריאות אישר את הפורמולציה החדשה, הוא כפי הנראה, מצא אותה בטוחה. למטופלים שנזקקים למינונים נמוכים יותר קיימות באופן עקרוני 2 אפשרויות: 1. נטילת פחות טבליות בשבוע. 2. רקיחת סירופ, במעבדה רוקחית מסודרת, לפי מרשם רופא.

מנהל פורום תרופות ורוקחות