שאלה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

29/04/2012 | 16:24 | מאת: orit

שלום אני נוטלת את האנזיםcreon כמה זמן אחרי או לפני מוצרי חלב מותר לקחת את הכדור? אני צריכה לקחת פעמיים ביום ובערב אני אוכלת מעדני חלב וכדור אחד אני לוקחת לפני ארוחה בשרית בצהריים. תודה

29/04/2012 | 18:21 | מאת: שני כרמי

אורית שלום. כמוסות קראון צריכות להילקח לפי הוראות הרופא. הכמוסות צריכות להילקח בסמוך לארוחות המרכזיות (ארוחות הכוללות- חלבון, פחמימות ושומנים). לא ידוע לי על כך שצריך להרחיק נטילת קראון ממוצרי חלב. אם כבר, נטילת האנזימים בסמוך לארוחה חלבית, המכילה מוצרי חלב עם אחוזי שומן גבוהים, אמורה לסייע בעיכולם. לבריאות.

29/04/2012 | 19:11 | מאת: orit

זה מה שכתוב לגבי creon תזונה: יש ליטול לפני או עם כל ארוחה. בחלק מהתכשירים המכילים גרונולות עם ציפוי אנטרי, ניתן לפתוח את הקפסולות ולפזר על מזון רך. אין לערבב עם מוצרי חלב. אין ללעוס את התרופה או להחזיקה בפה. יש להרבות בשתייה לאחר נטילת כל מנה. תודה על התשובה כנראה שאין ברירה אצטרך לוותר על ארוחה חלבית.

29/04/2012 | 19:25 | מאת: שני כרמי

אורית שלום. מהיכן המידע שבידייך? אין שום הנחיה שאוסרת על נטילת קראון עם מוצרי חלב. את יכולה להמשיך לאכול כרגיל.

מנהל פורום תרופות ורוקחות