השפעת הפסקת סימבלתא

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

26/04/2012 | 13:33 | מאת: גולן

בן 19 לקח סימבלתא 60 מ"ג חודשיים ו120 מ"ג חודש הרגיש שזה לא עוזר והפסיק לקחת באופן מיידי! מרגיש לחץ בראש,סחרחורות ,בחילה ---כמה זמן תופעות אלו אמורות להמשך? האם תרופה זו יכולה לגרום להשפעה בלתי הפיכה?

26/04/2012 | 20:12 | מאת: שני כרמי

גולן שלום. התופעות שתיארת הן, כפי הנראה, תסמיני גמילה מן התרופה סימבאלתה (DULOXETINE) וברוב המקרים צפויות לחלוף בתוך כ-7 ימים מהפסקת התרופה. לרוב, תסמיני הגמילה לא אמורים להיות מסוכנים, אך בהחלט מטרידים ולעיתים אף חמורים. זו הסיבה בגינה מזהירים מפני הפסקה פתאומית של נטילת התרופה. ההפסקה אמורה היתה להיות הדרגתית ובהמלצת רופא. אני מציעה שהמטופל יבדק ע"י רופא. לבריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות