שאלה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

24/04/2012 | 09:31 | מאת: צ'שרית

בתאריך 19.4.12 התחלתי למרוח משחה בשם אזומד ג'ל, כעבור יום הופיע לי אדמומיות ,המשכתי למרוח והאדמומיות המשיכה, התחלתי להרגיש כאבי ראש ולחץ בפנים, בתאריך 22.4.12 עשיתי בדיקות דם שם הראו שיש לי תגובה אלרגית למשהו (Eosinophils %,% 9.2,0,(.........)*,3,,Eosinophils,K/uL,0.68,0.03,(.........)*,0.27), ועדיין לא קישרתי את זה למשחה, באותו יום גם הרגשתי הכי גרוע (היום ה-4 לשימוש במשחה),כאילו יש לי חום, והלחץ בראשי עלה, החלטתי להפסיק עם המשחה, האם תיתכן כזו תגובה לHYDROQUINONE? ובאמת עלי להיזהר מכול תרופה שעלול להיות בה המרכיב הנ"ל? הרי קניתי את המשחה על מנת להוריד כתמים בפני, האם יש משחה אחרת ללא המרכיב הנ"ל שתוכל לעזור לי?

24/04/2012 | 11:46 | מאת: שני כרמי

שלום. התופעות שאת מתארת אכן נשמעות כמו תופעת לוואי של רגישות יתר לאחד מרכיבי הג'ל. יתכן והרגישות היא להידרוקינון אך תיתכן גם רגישות יתר לרכיב הסולפיט שבג'ל. קשה לדעת זאת ותוכלי אולי לעשות בירור אלרגולוגי במרפאה המתמחה בתחום. כרגע עלייך להימנע משימוש נוסף באיזומד ולהיזהר בעתיד משימוש בתכשירים בעלי רכיבים דומים. ההמלצה היא תמיד לבצע טסט לרגישות יתר, לפני שמתחילים את הטיפול הרציף בתכשירים כמו איזומד. בהמשך, לאחר שכל תסמיני האלרגיה יחלפו, תוכלי לנסות להשתמש בקרם CLAIRIAL של חברת SVR, שנועד גם הוא להבהרת כתמים. בהצלחה ותרגישי טוב.

מנהל פורום תרופות ורוקחות