אקמול פוקוס

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

17/04/2012 | 18:21 | מאת: איריס ב.

נטילת 4 כדורים ביום (והם כותבים שאפשר ליטול אפילו 8 ביום!!) פירושה 1000מ"ג של אספירין ביום, פי 10 מכמות סבירה, רגילה שמקבלים רבים. לא נשמש לך כתרופה מסוכנת???? ועוד במכירה חופשית???

17/04/2012 | 20:54 | מאת: שני כרמי

איריס שלום. לפי הספרות המקצועית, הכמות היומית המותרת של אספירין היא- 4 ג"ר, כלומר 4000 מ"ג ב-24 שעות. לפיכך, המגבלה היומית של צריכת 8 טבליות אקמול פוקוס, המכילות 2 ג"ר של אספירין, רחוקה דיה ממינון שעשוי להיחשב מסוכן. המינון של 100 מ"ג אספירין, אותו הזכרת, מיועד לשימוש ארוך טווח לדילול הדם. האספירין שבאקמול פוקוס נועד לשיכוך כאב ולא לדילול הדם ולכן נדרש מינון גבוה מזה שאת מכירה. אף שהתרופה אקמול פוקוס נמכרת ללא מרשם רופא, הרי שמצורף לה עלון לצרכן, כמו לכל התרופות. בעלון לצרכן תוכלי למצוא את שלל האזהרות והמגבלות הרלוונטיות לתרופה ומגדירות מתי התרופה עשויה להיות מסוכנת. בבתי המרקחת נמכרות תרופות רבות ללא מרשם שעשויות להיות מסוכנות אם נעשה בהן שימוש לא מתאים, במינונים לא מתאימים או באנשים מסוימים. לראייתי, מכאן נחלקת האחריות ל-3 גורמים: 1. משרד הבריאות שצריך לוודא שרק תרופות בעלות פוטנציאל מסוכנות נמוך, נמכרות ללא מרשם רופא. 2. הרוקחים שצריכים להוות מסנן/חסם בין התרופות לבין הצרכנים. 3. הצרכנים שצריכים להיות עירניים ומודעים לתרופות שהם נוטלים. לבריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות