מוקסיפן פורטה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

17/04/2012 | 12:42 | מאת: אלירן

קבלתי מרופא המשפחה "מוקסיפן פורטה 500 מ"ג". בגלל אדמומיות בגרון. הייתי רוצה לדעת האם האנטיביוטיקה הזאת חזקה מאוד ומדכאת, האם אפשר להתאמן כשנוטלים את התרופה ונאמר לי לקחת את התרופה על קיבה ריקה. יש אמת בדבר?

17/04/2012 | 14:44 | מאת: שני כרמי

אלירן שלום. קשה לקבוע שאנטיביוטיקה כזו או אחרת היא "חזקה". עוצמתה של כל תרופה אנטיביוטית נמדדת ביעילותה במיגור הזיהום שחולל את המחלה. האנטיביוטיקה מוקסיפן עלולה לגרום חולשה או עייפות ויתכן שלא תוכל להתאמן בעוצמה שאתה רגיל אליה בזמן הטיפול. בכל מקרה, לא קיימת הנחיה שקובעת שאסור לבצע פעילות גופנית בזמן נטילת התרופה. אין צורך ליטול את האנטיביוטיקה מוקסיפן על קיבה ריקה. ניתן ליטול אותה ללא קשר לארוחות. חשוב להקפיד על נטילה בשעות קבועות. לבריאות.

17/04/2012 | 18:31 | מאת: אלירן

מנהל פורום תרופות ורוקחות