סימני מתיחה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

16/04/2012 | 17:01 | מאת: מילי

האם ישנה דרך אפקטיבית להימנע מסימני מתיחה במהלך ההריון? משחות קרמים או אולי תוספי תזונה שניתן לקחת? או שמדובר באמת בגנטיקה טובה וכל השאר בעצם לא ישנה כלום...? זה נושא שמטריד אותי מאוד עכשיו שאני מתכננת להיכנס להריון עם בן זוגי...

16/04/2012 | 18:26 | מאת: שני כרמי

מילי שלום. סימני המתיחה נגרמים מ"קריעה" של הדרמיס בעקבות מתיחה מהירה, מילוי מהיר או התרוקנות מהירה של מאגרי שומן מתחת לעור. לכן, הדרך היעילה ביותר להימנע מסימני מתיחה בהריון, היא להימנע מעליה מהירה במשקל. כלומר, יש להשתדל ולא להעלות במשקל הגוף באופן מוגזם במהלך ההריון. שמירה על תזונה מאוזנת ומותאמת לצרכי ההריון וביצוע פעילות גופנית המותרת בהריון, יסייעו בכך. כמובן, שהגנטיקה, גם במקרים של סימני מתיחה, ממלאת תפקיד ועליה לא תוכלי להשפיע. ישנם מחקרים מסוימים שנעשו בנשים הרות והראו שמריחה יומיומית של העור בקרמים או שמנים, עשויה להפחית במידת מה את חומרת הסימנים. בכל מקרה, מריחת העור בקרמים העשירים בחמאות טבעיות, כגון- חמאת קקאו או חמאת שיאה ועיסויו, באופן תכוף, לכל אורך ההריון, מומלצת. מריחת העור תקנה לו לחות שתשפר גמישותו ותקל על הגרד והיובש האופייניים לעור הנמתח בהריון. והכי חשוב- בהצלחה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות