פרנדאז וקסניקל

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

09/10/2011 | 23:44 | מאת: איילה

שלום רב. אני מקבלת פרנדאז (אקארבוז) 50 מ"ג בכל ארוחה. ביקשתי להשתמש בקסניקל (אני מאוד שמנה והרזייה תעזור כמובן גם לעניין הסוכר), אבל בעלון כתוב שאסור לקחת עם אקארבוז. אשמח לדעת למה הכוונה: לא לקחת את שתי התרפות בו-זמנית (בתחילת הארוחה) *או* לא לקחת את שתיהן באותה ארוחה (גם אם את הפרנדאז לוקחים בתחילת הארוחה ואת הקסניקל עד שעה אחריה) *או* אסור בכלל להשתמש השתיהן באותו יום או באותה תקופה? תודה רבה וחג שמח!

10/10/2011 | 10:11 | מאת: שני כרמי

איילה שלום. לבד מהאזהרה שקיימת בעלון לצרכן הנלווה לתרופה קסניקל, לא מצאתי במאגרי המידע התרופתיים איסור על השימוש המקביל בשתי התרופות. מה שמצאתי עוד זו הנחייה שממליצה לא לשלב בין קסניקל לאקרבוז כל עוד השילוב לא נבדק מבחינה פרמקולוגית. פניתי גם לנציגות היצרן (רוש) של קסניקל בארץ, כדי לברר את העניין וכשתהיה לי תשובה אכתוב לך.

מנהל פורום תרופות ורוקחות