פרדניזון+ אוגמנטין

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

12/04/2012 | 10:06 | מאת: אני

שלום שני ברצוני לשאול האם מותר לקחת אנטיביוטיקה כשלוקחים גם פרדניזון והאם השפעת אחד הכדורים ניפגמת. חג שמח

12/04/2012 | 13:53 | מאת: שני כרמי

שלום לך. באופן עקרוני לא צפויה התנגשות בין פרדניזון לבין אוגמנטין. לא רשמת כמה זמן כבר נמשך הטיפול בפרדניזון ובאילו מינונים. אם השימוש בפרדניזון הוא ממושך יש לוודא שתפקודי הכבד והכליות תקינים לפני תחילת הטיפול באנטיביוטיקה. כמו-כן, השימוש בשתי התרופות במקביל מגדיל במידה מסוימת את הסיכון להתפרצות זיהומים פטרייתיים, כגון- קנדידה ויש להיות עירניים לכך. הייתי ממליצה גם על נטילה של פרוביוטיקה, למניעת זיהומים פטרייתיים, הרחק מנטילת האנטיביוטיקה. בהצלחה וחג שמח.

09/09/2012 | 23:11 | מאת: מתן

שלום לך, אני נוטל פרדניזון 20 מ"ג מזה חצי שנה עקב משהו שנראה כמו אלרגייה (לא מוצאים מה זה) ורק פרדניזון מעלים את זה. לאחרונה הופיעה לי פטרייה על הלשון ויש לי תחושה שהיא לא נגמרת שם. מה עושים נגד זה?

מנהל פורום תרופות ורוקחות