תרופות להקלה בגרד

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

11/04/2012 | 23:54 | מאת: עליזה

אני בגיל המעבר וסובלת כבר 5 חודשים מפריחה וגרד עז בעיקר בלילה שהולכים וברים במחזוריות. אלו תרופות יעילות להפחית את הגרד? האם בזנטק יש גם אנטי היסטמינים? כי זו התרופה האחרונה שנתן לי מומחה לעור בשילוב עם אתרקס שהוא די מרדים וגם לא בדיוק עוזר בלילה. מה לעשות כדי להקל את הגרד ,אני כבר יוצאת מדעתי תודה

12/04/2012 | 13:01 | מאת: שני כרמי

עליזה שלום. צר לי על הסבל שאת חווה, אך חוששתני שאין לי הרבה להציע לך. הטיפול בגרד עז באמצעות השילוב אוטרקס וזנטק הוא מקובל ומעבר לו אין תכשירים אנטי-היסטמיניים שנחשבים חזקים יותר. (זנטק הוא גם אנטי-היסטמין). לא רשמת האם אובחנה אצלך הסיבה לגרד- זה עשוי להיות המפתח למציאת טיפול הולם. בכל מקרה, אמליץ גם על מריחת העור בקרמים מלחחים עדינים, דוגמת- לקטופיל, יולקטין או קסריאלין. כמו-כן, אני מציעה להתעקש מול הרופאים לקבלת טיפול עד שתושג הטבה. יתכן ונדרש טיפול תרופתי שונה מזה שאת מקבלת- תלוי בסיבה לגרד. בהצלחה.

15/04/2012 | 00:10 | מאת: עליזה

שני תודה על תשובתך המהירה עד כה לא ידוע לרופאים סיבת הגרד והפריחה בביופסיה עלתה התשובה שזו דלקת עור כרונית יש רופא שחושב שזה אולי קשור לגיל המעבר וחוסר איזון הורמונלי. הוא גם נתן בדיקת נשיפה לחיידק בקיבה . האם הימצאות חיידק כזה יכולה לגורם גם לדלקות עור חוזרות ונשנות? בבדיקה שערכתי יש ערכים גבוהים למעלה מ17 בכל אופן שוב תודה

מנהל פורום תרופות ורוקחות