eltroxin

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

09/10/2011 | 18:19 | מאת: gabi

שמעתי לא מזמן בחדשות שכל מי שלוקח את התרופה הנ"ל צריך לפנות מידית לרופא המשפחה אך לא היה לי ברור בדיוק מדוע? האם יש סיבה או בעיה עם התרופה? האם ידוע מקור הידיעה שהתפרסמה בחדשות? אני משתמשת בתרופה במינון של 50 מג. ליום ופעם בשבוע 100 מג. ביום. תודה ג ב י

09/10/2011 | 20:13 | מאת: שני כרמי

גבי שלום. היבואן של התרופה אלטרוקסין בישראל, הודיע לפני מספר חודשים, על כך שהוא מייבא את התרופה בפורמולציה חדשה. כלומר, שנעשו שינויים בהרכב החומרים הלא-פעילים בתרופה. משרד הבריאות אישר את ייבוא הפורמולציה החדשה. בעקבות שינוי הפורמולציה, המליץ היבואן לכל החולים המטופלים באלטרוקסין, להיות במעקב רפואי ולבצע בדיקות דם בראשית השימוש בטבליות בצורתן החדשה, כדי לוודא יציבות טיפולית. להבנתי, היום בבוקר פרסם משרד הבריאות הודעה בנושא, כדי ליידע את כל המטופלים באלטרוקסין אודות השינוי ועל הצורך להיות במעקב.

13/10/2011 | 10:03 | מאת: ראובן

בקשר לפורמולציה החדשה של אלטרוקסין,פרט למעקב של בלוטת הטריס.יש גם סימנים משניים במערכת העכול?אשר דווח לפורום? תודה

13/10/2011 | 21:20 | מאת: שני כרמי

ראובן שלום. תופעות לוואי במע' העיכול כגון- שלשולים, בחילה וכאבי בטן, הן תופעות לוואי מוכרות של הטיפול באלטרוקסין. יתכן והן נובעות מחוסר התאמה בין המינון שאתה נוטל לבין צרכייך. אם אתה חש שונה מהרגיל, אנא התייעץ עם הרופא המטפל.

13/10/2011 | 17:09 | מאת: סימה

אותם התופעות אני גם מרגישה, חוץ ממעקב תקופתי שלי אצל הרופא המוסמך ובדיקות אשר מעלים את כמות קבלת התרופה או מורידים אין באפשרותם לעשות דבר ואנחנו ממשיכים עם התופעות אשר עדיין לא ברורות לאף אחד. מה עושים האם לקחת את התרופה או להפסיק?

13/10/2011 | 21:25 | מאת: שני כרמי

סימה שלום. יתכן ויעבור זמן עד שימצא עבורך מינון התרופה המתאים. אלו הם תהליכים הורמונליים עדינים וכל התערבות בהם יכולה ליצור שינוי משמעותי שלוקח לו זמן להתאזן. היי סבלנית. בכל מקרה, אין להפסיק את הטיפול בתרופה מבלי להתייעץ ברופא.

07/11/2011 | 18:54 | מאת: גילה

אני נוטלת אלטרוקסין 50 מ"ג שנים רבות ללא כל תופעות לוואי. עכשיו אני שומעת על תחליף שיש בו תופעות לוואי מה שמרתיע מאד להמשיך ולקחת את התרופה. האם יש מצב שהתרופה המקורית תשאר?

מנהל פורום תרופות ורוקחות