נטילת פרוביוטיקה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

10/04/2012 | 23:47 | מאת: אנה

שלום רב. אני בת 33.לאחר שהיתה לי קנדידה לפני חודשיים אני נוטלת פרוביוטיקה של ביו פימייל כבר חודשיים במינון של 2 כדורים בבת אחת ליום. לאחרונה התחילו אצלי כאבים בבטן התחתונה (כמו כאבים בזמן מחזור) השאלה שלי בבקשה היא כזאת,יתכן שגרמתי לעצמי נזק בגלל מינון יתר של הפרוביוטיקה ובגלל זה היא גרמה לתוצאה הפוכה ממה שהיא אמורה לעשות? ובמידה וכן איך אוכל לבדוק האם אכן נגרם נזק? תודה מראש.

11/04/2012 | 10:57 | מאת: שני כרמי

אנה שלום. יש לזכור שתוספי הפרוביוטיקה השונים המשווקים בארץ אינם מוגדרים כתרופות ולכן, גם בטיחותם אינה נבדקת כמו בתרופות וגם המידע אודות תופעות הלוואי שעשויים לגרום, אינו מוסדר. עם זאת, מהמידע שנאסף ברחבי העולם, אודות השימוש בתוספי פרוביוטיקה, הם נחשבים מאוד בטוחים ועם מעט מאוד תופעות לוואי. לא מצאתי דיווחים אודות תופעה כמו שאת מתארת. כן מצאתי דיווחים על גזים ונפיחות שנגרמו משימוש בפרוביוטיקה. אם את חוששת לבריאותך, עלייך לגשת לרופא להיבדק. לבריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות