דאלאצין

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

09/04/2012 | 12:48 | מאת: שני

שלום לך! רופאת הנשים שלי איבחנה דלקת בנרתיק קיבלתי נרות דאלאצין בעבר השתשמשתי בנר אחד ועלה לי חום הרופאה שלי אומרת שזה לא יכול להיות ורשום בעלון תופעות לוואי חום כרגע אני חוששת להתחיל בטיפול אשמח לתשובה והאם יש להם תחליף תודה רבה

09/04/2012 | 17:37 | מאת: שני כרמי

שני שלום. תופעת לוואי המתבטאת כעליה בחום הגוף, כתוצאה משימוש בדאלאצין פתילות ואגינליות, היא נדירה ולא צפויה. החום עשוי להופיע בהקשר של דלקת חריפה של המעי, מלווה בשלשול מיימי וכאבי בטן, שעשויה להתחיל לפחות 3 ימים לאחר הטיפול. אם לא חווית תופעות אלו, לא סביר שהחום נגרם ע"י הדאלאצין. בכל מקרה, אם את חוששת מתופעות לוואי, אין לך מנוס מהתייעצות חוזרת עם רופאת הנשים. בישראל ישנן שתי תרופות עיקריות המשמשות לטיפול בזיהומים חיידקיים בנרתיק- דאלאצין (CLINDAMYCIN) ומטרוג'יל/ זידובל (METRONIDAZOLE). כמובן, מדובר בתרופות מרשם ורק רופא מומחה יוכל להמליץ על המתאימה למצבך. לבריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות