טיפול בפוסלן

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

28/03/2012 | 20:04 | מאת: רחל

אני לוקחת פוסלו כ 8שנים.כעת עלי לעבור טיפולי שינים הכולל עקירות ועקירות כירורגיות. האם עלי להפסיק את הכדורים ולכמה זמן. אודה לכם אם תענו לי בהקדם האםשרי תודה מראש

28/03/2012 | 22:31 | מאת: שני כרמי

רחל שלום. ההחלטה על הפסקת נטילת הפוסאלאן ועיתוי ההפסקה צריך להיקבע ע"י הרופא המטפל. המידע בספרות המקצועית, אינו חד-משמעי בנושא. קיים מידע מבוסס הקושר בין נטילת תרופות לבניית עצם, דוגמת הפוסאלאן, לבין סיבוכים בעצמות הלסת, בעקבות הליכים דנטליים חודרניים. לפיכך, מציעים שהפסקת נטילת התרופה עשויה להפחית מהסיכון לסיבוכים אלו. אין המלצה מדויקת בספרות, כמה זמן מראש נדרשת ההפסקה, אך מצאתי המלצות של מוסדות רפואיים להפסיק הטיפול כ-3 חודשים לפני ההליכים הדנטליים. כמו-כן, מומלץ ללוות הטיפול הדנטלי בטיפול אנטיביוטי,שעשוי להפחית הסיכון לסיבוכים. בהצלחה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות