אפקסור

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

27/03/2012 | 13:58 | מאת: גדי

שלום רב, אני בן 30 נוטל אפקסור XR מזה חצי שנה בתחילה קיבלתי 150 וכיום נוטל מזה 4 חודשים 225 מ"ג, עד כה ההשפעה היתה טובה, אך בשבועות האחרונים שוב חזרה אותה תחושת דכדוך... הרופא הפסיכיאטר שלי המליץ לי להעלות את המינון עוד יותר ל-300 מ"ג. הלכתי עם ההמלצה לרופא המשפחה לקבל מרשם לקופה, והוא אמר לי שהמינון המקסימלי של אפקסור XR זה 225 וביקש ממני לשוב לפסיכיאטר שישקול החלפת התרופה. בדקתי באתר אינפומד וראיתי שאכן המינון הוא עד 225 מ"ג. אודה לתשובתך ל- 2 שאלות : 1. האם כרוקחת מוכר לך הנפקה של מינון 300 מ"ג אפקסור ? 2. במידה והפסיכיאטר יתעקש להשאר עם התרופה הזו, שעזרה לי עד כה, סיכונים מיוחדים שיש בנטילה של 300 מ"ג - ממה בעצם רופא המשפחה חושש המון המון תודה...

27/03/2012 | 22:00 | מאת: שני כרמי

גדי שלום. יש צדק מסוים בדברי רופא המשפחה, שכן המינון היומי המותר בתכשיר אפקסור XR (תרופה בשחרור מושהה) הוא- 225 מ"ג. עם זאת, לפי הספרות המקצועית מותרים גם מינונים יומיים עד 375 מ"ג, בשימוש בתכשירים בשחרור מיידי (דוגמת- ונלה, ויפאקס) בחולים מאושפזים. כפי הנראה, הפסיכיאטר נסמך על מידע זה ועל ניסיונו בהמליצו על המינון הגבוה. סיבה אפשרית לחששו של רופא המשפחה, לבד מהחריגה מההמלצות המוכרות לו, היא עליה מסוימת בסיכון לתופעות לוואי שונות. עליה הדרגתית במינון וערנות לתופעות לוואי, חיוניות לטיפול בטוח. יתכן ואם הפסיכיאטר ינמק בפני רופא המשפחה את המלצתו לעליה במינון, שרופא המשפחה ישתכנע בצורך בעליה זו. אכן, עליך לשוב לפסיכיאטר להמשך התייעצות. בהצלחה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות