כולסטרול

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

25/03/2012 | 22:56 | מאת: מנחם

אני נוטל מספר שנים כדורי סימבקור לטיפול בכולסטרול ואשר אצלי הינו מאוזן. האם נכון כי כדורים אלו עלולים לאחר מספר שנים לפגוע קשה בכליות? אילו בדיקות עלי לעבור כדי לבדוק באם נגרמה פגיעה?

26/03/2012 | 12:50 | מאת: שני כרמי

מנחם שלום. שימוש בסימבקור (סימבסטטין) בחולים עם רקע של מחלה כלייתית עלול להעלות את הסיכון לפגיעה בתפקוד הכליות. אולם, אם הנך בריא וללא רקע של אי-ספיקה כלייתית, אין סיבה לחשש. כמובן, רצוי תמיד לבצע בדיקות תקופתיות, וודאי אם אתה נוטל תרופות באופן קבוע. לבריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות