השפעה של משככי כאבים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

21/03/2012 | 12:16 | מאת: נטע

בעבר כאשר נטלתי משככי כאבים כמו נורופן לשיכוך כאבי ראש או כאבי מחזור, לקח כחצי שעה מרגע נטילת התרופה עד להשפעה. היום זה לוקח בין שעה וחצי לשעתיים, עד שהכאב שוכך. (קורה לי עם כל סוגי המשככים, לא רק עם נורופן). מה יכולה להיות הסיבה לכך?

21/03/2012 | 13:45 | מאת: שני כרמי

נטע שלום. מהירות ההשפעה של משככי כאבים, בנטילה דרך הפה, תלויה בעיקר בקצב ההתמוססות של התרופה בקיבה ובקצב הספיגה של החומר הפעיל מדופן המעי אל מע' הדם. על קצב ההתמוססות את יכולה להשפיע ע"י נטילת משככים מומסים (כמו אופטלגין בטיפות), או בקפסולות ג'ל (כמו אדויל או נורופן). יתכן וקצב הספיגה בגופך השתנה בשל שינויים במע' העיכול. האם את סובלת ממחלה דלקתית במע' העיכול? האם נוטלת תרופות באופן קבוע? אלו עשויים להשפיע. לבריאות.

22/03/2012 | 11:56 | מאת: נטע

אכן אני מאובחנת עם דלקת קלה בתריסריון. כמו כן אני נוטלת אלטרוקסין באופן קבוע (לא ידוע לי אם זה עשוי להשפיע).

מנהל פורום תרופות ורוקחות