שימוש בגל ניפדפין בהריון לצורך טיפול בטחורים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

14/03/2012 | 21:24 | מאת: קרן

שלום, לךkererere אני בשבוע 36 להריון ולאחרונה התחלתי לסבול מטחורים. רופא המשפחה רשם לי ג'ל ניפדפין לטיפול בבעיה ולאחר שימוש של יום וחצי במשחה חל שיפור משמעותי. היום כאשר בדקתי באינטרנט האם התרופה מותרת לשימוש בהריון ( למרות ששאלתי הן את הרופא והן את הרוקח ושניהם אמרו שאין בעיה להשתמש בהריון) ראיתי כי התרופה עלולה להזיק לעובר. האם אכן התרופה יכולה להזיק לעובר לאחר שימוש קצר? כיצד התרופה משפיעה על העובר ובמה היא יכולה להזיק לו ? האם עלי לפנות לרופא הנשים שלי בדחיפות ולבצע בדיקות ? ברצוני לציין כי מדובר בהריוו מאד יקר לאחר 3 הרינות שנכשלו ואני מאד מאד מודאגת. אודה להתייחסותכם בהקדם, קרן

14/03/2012 | 22:31 | מאת: שני כרמי

קרן שלום. עד כמה שידוע לי לא צפויה כל בעיה בשימוש חיצוני בג'ל ניפדיפין במהלך ההריון. גם את התרופה הפומית (הניטלת דרך הפה) ומכילה את אותו החומר, מקובל לתת לנשים הרות. אבדוק לך הלאה, מחר בשעות העבודה.

15/03/2012 | 14:56 | מאת: שני כרמי

קרן שלום. לאחר בדיקה- אכן, לא צפויה כל בעיה בשימוש בניפדיפין בהריון. את יכולה להשתמש. לבריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות