ציפרוקסין

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

02/10/2011 | 22:21 | מאת: שי

האם התרופה יעילה כנגד פצעי בגרות (אקנה) חמורים? מה הם התופעות לוואי? האם היא פחות אגרסיבית מראקוטן ופחות מסוכנת? האם עדיף לקחת כדור אחר?

03/10/2011 | 08:40 | מאת: שני כרמי

שי שלום. האנטיביוטיקה ציפרוקסין היא אינה תרופת הבחירה לטיפול באקנה, אך משמשת לטיפול בזיהומי עור והרופא המטפל יכול, בשל שיקוליו, לבחור בה גם לטיפול באקנה. תופעות הלוואי השכיחות של ציפרוקסין הן- שלשול, כאבי בטן, סחרחורת, בחילות, עייפות, ועוד. יתכנו תופעות לוואי נוספות, אך הן נדירות יותר. לא ניתן להשוות בין ציפרוקסין לבין רואקוטן. מדובר בשתי תרופות שונות לחלוטין, הפועלות במנגנונים שונים בגוף וגם השפעתן על האקנה היא שונה. ציפרוקסין נועד למנוע את זיהום האקנה בחיידקים והרואקוטן גורם לשינוי בשכבות העור העמוקות, לתחלופתן וכך מפחית מחומרת האקנה. אם נעשה שימוש נכון בתרופות, מקפידים על הבדיקות הנדרשות לפני הטיפול ובמהלכו ומקפידים על מעקב רפואי, אין סיבה שהטיפולים הללו יחשבו מסוכנים. לסיכום- רק רופא עור מומחה, שבדק אותך וקבע את דרגת חומרת האקנה שלך ומכיר את הרקע הרפואי שלך, יוכל להמליץ לך על הטיפול התרופתי המועדף.

03/10/2011 | 19:20 | מאת: שי

תודה, אז לא היית ממליץ לקחת את התרופה אם הרופא בצבא אמר לי בדרך אגב בלי לבדוק ממש שכדאי לי לקחת את הכדורים?

מנהל פורום תרופות ורוקחות