הבדלים בין סוגי ההורמון גדילה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

13/03/2012 | 21:46 | מאת: דני

מה ההבדל בין הביוטרופין לגנוטרופין? האם שניהם נמצאים בסל הבריאות? מה העלות שלהם עם/בלי אישור? באיזה מצבים נותנים את הביוטרופין? ובאיזה מצבים נותנים את הגנוטרופין? האם הגנוטרופין הוא ללא חומר משמר? והביוטרופין הוא עם חומר משמר?

14/03/2012 | 21:45 | מאת: שני כרמי

דני שלום. שתי התרופות מיוצרות ע"י שני יצרנים שונים ויש ביניהן הבדלים קלים בהרכב החומרים הלא- פעילים. שתי התרופות נכללות בסל התרופות, אך בכל מקרה, ההחלטה על סבסוד התרופות נעשית לפי החלטת משרד הבריאות או קופת החולים, בהתאם למקרה הרפואי. מחיר התרופה משתנה לפי הסוג והחוזק, אך שוב, לא רלוונטי במידה ומסובסד. לקבלת מידע מקיף אני מציעה לפנות לאחת מהמרפאות האנדוקרינולוגיות המתמחות בתחום, במרכזים הרפואיים השונים בארץ. בהצלחה.

14/03/2012 | 23:47 | מאת: דני

חומר משמר ורק אם יש תופעות לוואי אז נותנים בלי החומר משמר. האם העלות של שניהם זהה? כי אם כן, אני רוצה לבקש בלי החומר המשמר. תודה על המענה המהיר, דני

מנהל פורום תרופות ורוקחות