התיעצות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

13/03/2012 | 09:21 | מאת: אירית

בתי בת 17 ויש לה חוסר בg6pd האם יכולה להשתמש באדויל או אדקס ומה מומלץ יותר לכאבי מחזור. כמו כן לוקחת מוקסיפן לדלקת בגרון ומחר יש לה טסט האם יכולה לקחת דרלן לפני הטסט. תודה

13/03/2012 | 13:16 | מאת: שני כרמי

אירית שלום. שתי התרופות- אדויל ואדקס מכילות את אותו החומר הפעיל- איבופרופן, המותר לשימוש בחסרי G6PD. כיוון שמדובר באותו החומר, אין זה משנה במי תבחרו. שתי התרופות מתאימות להקלה על כאבי מחזור. לגבי התרופה לפני הטסט- האם כוונתך לדרלין? אם כן- מדובר בתרופת מרשם ורק רופא יכול להורות על השימוש בה. בהצלחה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות