המלצה לאומגה 3

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

10/03/2012 | 02:08 | מאת: ערן

שלום רב ושבת שלום, אני בן 27 בחור רזה בעל גובה ממוצע. אובחנתי כסובל מהפרעת קשב וריכוז ברמה בינונית והמליצו לי לקחת אומגה 3. מהו המינון שצריך לקחת בשביל בעיה זו? האם יש תופעות לוואי כלשהן? האם התחושה תהיה כמו עם ריטלין, כלומר ממריצה ומפריעה לשינה?

10/03/2012 | 22:19 | מאת: שני כרמי

ערן שלום. אין מחקרים רפואיים מבוססים שהוכיחו יעילות משמעותית למינון מסוים של אומגה 3 בהקלת תסמיני הפרעת קשב וריכוז. עם זאת, ישנם מחקרים שכן הראו הטבה מסוימת במטופלים שנטלו תוספי אומגה 3 באופן קבוע. לכן, המלצתי היא להיכנס לבית המרקחת הקרוב אליך ולהתעניין בתוספי האומגה 3 היעודיים למטרה זו. יתכנו תופעות לוואי מסוימות במע' העיכול (גזים, בחילות וכד'). יש להיזהר אם נוטלים במקביל תרופות או תוספים הגורמים לדילול הדם. השפעת חומצות שומן אומגה 3 אינה דומה לזו של תרופות דוגמת ריטלין. לבריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות