בלאגן מתרופות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

09/03/2012 | 09:25 | מאת: סקרלט אוהרה

בעלי סובל מספר שנים מתופעות של גיהוקים.זה החל בכאבי בטן לא מוסברים והכאבים פסקו אך יש גיהוקים.לא היה ממצא מוגדר ואני מניחה שהגסטרו חשב שזה פסיכוסומטי ו/או כי הלידול עוזר ורשם לו הלידול.ואכן ההלידול הפסיק את התופעה ואז הופיעו מחשבות אובדניות ודיכאון ,טיקים נוספים בתנועות הפה ותנועות פרקינסוניות ולכן הוא גם מקבל LANTON (לגיהוקים) שחזרו.4 פעמים ביוםSERENDA למצב הרוח. גם מקבל FARTAN בוקר.VIEPAX למצב הרוח וRODNEL לתופםעות הפרקינסוניות. נראה לנו שכל תופעות הלוואי ונגררותיהן צמחו ממהלידול שכבר לא עוזר לגיהוקים ושאלתי היא האם כדאי להוריד את כל התרופותכדי שתיעלמנה צתופעות הלוואי למעט אילו שהן תוםפעות שהן רק לגיהוקים וכדומה ואינן תרופות פסיכיאטריות. כי מה שקרה זה אפילו הניצוח לא הצליח אבל החולה לא במצב שפיר.יש לו תנועות לא רצוניות בפה ותנועות פרקינסוניות ואין לו בכלל איכות חיים אודה עבור תשובה למייל שלי תודה

10/03/2012 | 19:31 | מאת: שני כרמי

שלום. הלדול (הלופרידול) יכול אכן לגרום לתופעות שתיארת. כיוון שמדובר כאן בשלל תרופות המשפיעות על מע' העצבים באופנים שונים לא הייתי ממליצה על הפסקה של השימוש בהם ללא התייעצות ופיקוח רפואי. יתכן ויהיה נכון להיפגש עם רופא מומחה ו"לעשות סדר" בטיפול התרופתי. כדי לטפל באופן יעיל בגיהוקים יש לנסות ולהבין מה הגורם להם אצל בעלך וזאת יכול לעשות רק רופא שיבדוק אותו באופן מקיף. באופן גס ניתן לומר שהתרופות לטיפול בגיהוקים נחלקות לשני סוגים- כאלו המשפיעות על הקיבה וכאלו המשפיעות על מע' העצבים המרכזית. שוב, כדי לבחור בטיפול הנכון יש לנסות ולאבחן את מקור הבעיה. בהצלחה.

10/03/2012 | 19:52 | מאת: סקרלט אוהרה

תודה. בעלי יש לו תור לגסטרו ביום ג' הקרוב ותוכניתי היא לבקש שיהיה תיאום בינו ובין הפסיכיאטר שמטפל בבעלי.על רופאת המשפחה אינני סומכת מפני שלו היתה רופאת משפחה כפי שצריך היא היתה צריכה לעשות את כל הקישורים והתיאומים כי תיקו הרפואי אצלה

מנהל פורום תרופות ורוקחות