לקיחת רפאפן על דעת עצמי.

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

02/03/2012 | 08:32 | מאת: יותם

שלום. אני כבר שבוע עם איזה וירוס\מחלה בגרון שתקפה אותי. בהתחלה השתעלתי כל הזמן, לא היה חום, אחרי בדיקה של הרופא הוא אמר שיש לי קצת צפצופים ונתן לי 2 סוגי משאפים 1.בריקלין 2.פליקסוטייד(אני לא אסמטי או משהו כזה) אחרי 3-4 ימים די הפסיק לי השיעול אולם עכשיו אני מרגיש שיש לי מעיין גולה בגרון וממש קשה לי לבלוע, אולי זה דלקת? כבר אין לי כוח ללכת לרופא כי אני יודע שהוא יגיד לי לקחת רפאפן. לפני איזה חודש וחצי 15.01 הייתה לי דלקת גרון וכן נתנו לי רפאפן, עדיין נשאר לי ממנו, האם אני יכול לקחת אותו בלי רופא? אשמח לשמוע את תגובתך אני גם מבקש לקבל תשובה למייל רק על עניין זה, ולא לקבל פרוסומות אחרות אחרי התשובה הראשונית

02/03/2012 | 09:41 | מאת: שני כרמי

יותם שלום. האנטיביוטיקה פן-רפא, היא תרופת מרשם ורק רופא יכול להורות על השימוש בה. האנטיביוטיקה מיועדת לטיפול בדלקות הנגרמות ע"י חיידקים מסוימים. רק אם תבצע משטח גרון ובתרבית תתגלה נוכחות חיידקים הרגישים לאנטיביוטיקה זו, יהיה טעם ליטול את האנטיביויטיקה. נטילת אנטיביוטיקה שלא לצורך, יכולה רק להיות מקור לתופעות לוואי ולהתפתחות זני חיידקים עמידים. אם אתה עדיין חש ברע, עליך לשוב לבדיקת רופא שיסייע לך באבחון הגורמים למחלתך וימליץ על הטיפול המתאים. החלמה מהירה. (כל תוכן פרסומי המגיע אליך, אינו קשור לתשובותי).

מנהל פורום תרופות ורוקחות