ויטמין D

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

26/02/2012 | 13:14 | מאת: דניאל

היי שני, בן 29, במשך 6 חודשים לקחתי תוסף ויטמין D במינון של 5000IU ליום, שהעלה את רמת הויטמין בדם מ-80 ל-125. מתוך כוונה לשמור על רמה זו, האם נשמע לך סביר שאמשיך עם 5000 ליום ועוד חצי שנה לבצע בדיקה שוב? תודה דניאל

26/02/2012 | 15:14 | מאת: שני כרמי

דניאל שלום. המחקרים שבדקו את בטיחות השימוש בויטמין D במינונים גבוהים ולתקופות ממושכות, אינם אחידים בתוצאותיהם. לכן, כיוון שמדובר במינון גבוה מהמקובל כמינון מניעתי וכיוון שמדובר במשך טיפול ארוך- עלייך להיוועץ ברופא לגבי המשך הטיפול וכן לבדוק את רמות הויטמין בדם באופן קבוע. בהצלחה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות