קומדין.

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

30/09/2011 | 14:07 | מאת: מיכאל

אני בו 83, אחרי תסכיף ריאתי דו-צידי, הותקן בי פילטר / מטרייה ואני חייב בקומדין. אבל מה לעשות, הקומדין עושה צרות, לפני כ 3 חודשים קיבלתי עצה לאכול 1/2 ראש שום בבוקר.וראה זה פלא, הסוכר ירד במדידת גלוקומטר בבוקר, מ415 לכ110, מדידת הINR עלתה פלאים, עד כדי כך שהורדתי את מנת הקומדין מ22 מג' בחישוב שבועי ל16 מג' ועדיין הINR הוא 220 האם באמת השום עשה את זה, או שיש לכך סיבה אפשרית אחרת?

30/09/2011 | 21:48 | מאת: שני כרמי

מיכאל שלום. כפי הנראה, השום גם מתערב במנגנוני הקרישה בעצמו וגם מגביר את הפעילות של הקומדין. על-כן, צריכה מוגזמת של שום באנשים המטופלים בקומדין אינה מומלצת. מטופלי קומדין הצורכים שום בכמויות משמעותיות, כמוך, צריכים להיות במעקב אחרי זמני הקרישה שלהם ואחרי סימנים לדימומים. כלומר, הרופא שלך צריך להיות מודע לכמויות השום שאתה צורך ולהקפיד איתך על בדיקות קרישה קבועות.

02/10/2011 | 09:40 | מאת: מיכאל

אם כך הדבר, אולי אפשר להסתפק בכות גדולה עוד יותר של שום ולהפסיק ליטול קומדין, שעושה לי צרות צרורות?

02/10/2011 | 10:28 | מאת: שני כרמי

מיכאל שלום. אסור לך להפסיק את נטילת הקומדין על דעת עצמך. כל שינוי בטיפול צריך להיעשות ע"י הרופא המטפל שמכיר את הרקע הרפואי שלך. באופן כללי, אי אפשר להשוות פעילות של תרופה מוכרת ומדודה לפעילות של צמח שאין דרך למדוד באופן מדויק את צריכתו ואת השפעתו. במידה ואתה סובל מתופעות לוואי קשות של הקומדין, עליך להתייעץ בנידון עם הרופא שלך ולשקול שינוי מינון או מעבר לטיפול תרופתי אחר. בהצלחה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות