ריטלין מתחת לגיל 6 .פרדניסון בהריון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

22/02/2012 | 18:47 | מאת: אודי

לרוקחת שני שלום . פניתי לרופא עקב אף מודלק וסתום שמקשה עלי את הנשימה. הרופא רשם לי משאף פליקסונייז ןכדורי פרדניסון 20 מ"ג ל 3 ימים אך לא ידע אם זה בטוח בהריון. אני בשבוע ה 14 וחוששת לקחת . יש לי ילד בן 4 שהוא פעיל יותר מדי ...שובר,מציק ,וכו. האם מומלץ לפנות לרופא לבקש ריטלין עבורו ? בתודה .

22/02/2012 | 22:56 | מאת: שני כרמי

אודי שלום. לא רשמת האם יש לך רקע של אסטמה או אלרגיות. שתי התרופות - פליקסונז ופרדניזון, מותרות לשימוש בהריון אם הצורך הרפואי מצדיק זאת. בשימוש קצר טווח ובמינונים נמוכים, שתי התרופות לא מעלות את הסיכון לפגיעה בעובר. כלומר- ההחלטה צריכה להיות של הרופא- אם הוא סובר שזה הטיפול המיטבי עבורך, בהתחשב בהיותך בהריון. לגבי בנך- השימוש בריטלין מתחת לגיל 6, לא מאושר בישראל. אני ממליצה על פנייה ראשונית ליועצת / פסיכולוגית דרך גן הילדים וכן לרופא/ת הילדים, לצורך איבחון וקבלת ייעוץ. בהצלחה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות